Col·laborem a fer Vincles !!!

Vincles BCN és un projecte d’innovació social de l’Ajuntament de Barcelona que ofereix als professionals dels Centres d’Atenció Primària (CAP) i als Centres de Serveis Socials (CSS) un recurs addicional de prescripció social per abordar la problemàtica de la soledat en la gent gran i evitar l’ús inadequat dels serveis assistencials.
A Barcelona, més de 300.000 persones de 65 anys o més viuen soles, de les quals 100.000 superen els 80 anys. L’envelliment de la població és un fet generalitzat i  les seves repercussions negatives pel que fa a l’impacte en la salut mental i física.
En aquest sentit Vincles BCN vol reforçar i crear noves relacions socials de les persones grans que se senten soles i millorar el seu benestar a través de les noves tecnologies. El servei utilitza una aplicació instal·lada en una tauleta com a instrument de comunicació de la persona usuària amb la seva família i amics, i amb les persones que formen els grups d’usuaris de Vincles.
Aquests grups busquen crear una comunitat de persones grans que visquin a la mateixa zona i tinguin interessos en comú. A més, hi ha un dinamitzador que promou la participació en converses i en activitats per apropar-los a les persones del barri i a les propostes de la ciutat.

El projecte Vincles BCN té com a objectius principals:

  • Reduir el sentiment de solitud de les persones grans.
  • Mantenir i enfortir les relacions socials ja existents.
  • Ampliar les relacions socials de les persones i crear nous espais de relació.
  • Utilitzar les TIC (Tecnologies de la Informació i Comunicació) com a eina de comunicació per relacionar-se amb el seu entorn.

Qui pot participar?

  1. Tenir 65 anys i més.
  2. Estar empadronats a la ciutat de Barcelona.
  3. Sentir-se sol.
  4. Poder utilitzar la tauleta i estar motivat per a fer ús del servei.
  5. Parlar el català i/o castellà que li permeti l’ús correcte del servei.

Com accedir al projecte

Més informació:

Aquesta entrada s'ha publicat en Activitats, Novetats, salut comunitària i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s